De overwaarde op een woning is het verschil tussen de verkoopprijs en de schuld (hypotheek) die op de woning rust. Deze overwaarde kunt u inbrengen bij aankoop van uw nieuwe woning. Indien u kiest om dit niet te doen dan is het bedrag wat u niet inbrengt niet aftrekbaar voor de hypotheekrenteaftrek.

Benutten van de overwaarde

Zoals al eerder vermeld is een tweede hypotheek mogelijk wanneer u voldoende overwaarde heeft opgebouwd en als het inkomen voldoende is om de maandlasten te dragen. De rente van de tweede hypotheek is echter alleen aftrekbaar indien u het extra bedrag gebruikt voor de verbouwing of verbetering van uw woning en een annuiteiten of lineaire hypotheek is. Als u de overwaarde wilt besteden aan zaken die niets met uw huis te maken hebben dan kan een krediethypotheek of hypothecair krediet een passende leenvorm zijn.

Deze hypotheekvorm gebruiken wij vaak in een financieel totaal plan. Het kan gebruikt worden om uw inkomen aan te vullen op het moment dat u bijvoorbeeld met vroegpensioen gaat. Of om extra kosten te betalen zoals de studie van de kinderen.

Persoonlijk advies

Neem contact met ons op.

Contact
013 – 5715400